Fotos af Rasmus Flindt Pedersen

...ofte spurgt, om det er det hele værd. Om sejre og resultater står mål med de mange slag og ubehageligheder, man oplever i politik.

 

For mig kom svaret 3.december 2015. Da statsministeren udskrev valgkampen om afskaffelse af det danske retsforbehold, var vi – nej-siden – bagud; langt bagud. En måling viste, at 55% af vælgerne ville sige ja. Kun 18% ville sige nej. Derpå fulgte en intens kampagne, og godt et halvt år senere faldt afgørelsen.

 

Vi havde vendt en stemning, fået folk til at indse værdien af at fastholde dansk suverænitet. 53% stemte nej. 47% stemte ja. Derfor er svaret på spørgsmål for mig i dag: ja, det er alle kampene værd. Det betyder faktisk noget, hvad vi gør.

Mit arbejde for Danmark begyndte i 2005, da jeg blev valgt som medlem af Folketinget; og det fortsatte i 2009 ved, at jeg blev valgt til EU-parlamentet. For mens retsforbeholdsafstemningen ubetinget står som min største sejr, så har alle årene budt på sager, hvor det er lykkedes at ændre tingene i en positiv retning. Tag udlændingedebatten, hvor vi i dag har et bredt flertal af partier, der (i hvert fald siger), at de vil fastholde stramningerne. Det er godt; også selvom det ikke er nok. Eller tag EU, hvor ingen for bare få år siden havde turdet tro på, at et af unionens helt store lande ville tage beslutningen om at forlade fællesskabet. Og også i det små har der været sejre – fra min tid som IT-, og energiordfører; over min vedvarende kritik af Danmarks Radio, til meget mere.

 

Det stod ikke skrevet i min dåbsattest, at jeg skulle være politiker. Født i Frederikssund af meget unge og ufaglærte forældre, har jeg haft en opvækst, der på mange måder minder om de fleste. Og selvom jeg elsker det politiske, er det vigtigt for mig at holde fast i, at der også er en tilværelse udenfor. Det gælder eksempelvis på Dyrehavsbakken, hvor jeg i dag bistår og hjælper min kæreste, Dot så meget jeg kan i hendes firmaer; ikke mindst i Bakkens Hvile, hvor jeg elsker og nyder at kunne være bartender for en aften, købe roser til aftenens forestilling eller hjælpe med de mange reservationer. For selvom politik er vigtigt, må det ikke blive det eneste, der betyder noget. Jeg sætter stor pris på mine venner, min familie, at læse og ikke mindst mine to store interesser: operaen og de franske vine. Alt dette – familie, venner, interesser og dedikationer – er, hvad der skaber et helt menneske.

På denne side kan du navigere lidt i, hvad jeg laver og tænker – og se eksempler på artikler, jeg har skrevet til diverse aviser. Og har du lyst til at se mere dagsaktuelle kommentarer mv., er min Facebook side det rigtige sted at kigge.

 

God fornøjelse og tak for at du kiggede forbi.

Morten

© 2023 by Event Horizon. Proudly created with Wix.com